Jak prát oblečení pro novorozence

1. Jak správně prát kojenecké a dětské oblečení, aby zůstalo v dobrém stavu co nejdéle?

Oblečení pro vaše nejmenší doporučujeme prát odděleně od ostatního prádla a používat prací přípravky vhodné pro citlivou pokožku, obvykle bez parabenů nebo silných vůní.

2. Na kolik stupňů kojenecké oblečení prát?

Většina kojeneckého oblečení je vyrobena z bavlny, což je materiál známý pro svou prodyšnost a jemnost, ideální pro citlivou pokožku miminek.

Bavlněná látka je snadno udržovatelná, a proto je možné ji prát a žehlit na vyšší teploty, obvykle až 60 stupňů Celsia, což zároveň pomáhá odstranit většinu bakterií. Nicméně, po praní se může bavlněné oblečení změnit, proto doporučujeme prát na nižší otáčky a po vytažení z pračky tyto kousky natáhnou do původního tvaru.

3. Jak vyprat kousky z příměsy nebo z polyesteru?

Co se týče kousků vyrobených z bavlněné směsi s jinými materiály nebo polyesteru, vlastnosti takové látky jsou trochu odlišné. Tato směs má tendenci méně se mačkat a lépe si udržuje tvar, ale obvykle vyžaduje opatrnější péči, včetně nižších teplot při praní a žehlení, obvykle kolem 30 stupňů Celsia, aby se zabránilo poškození látky.

Takovou látku můžete žehlit, ale na nízké teplotě, případně můžete na takový kousek dát bavlněnou látku a můžete žehlit přes ní.